ingrediënten
1 kg wortelen
2 sinaasappelen
1 teentje knoflook
½ theelepel komijnpoeder
1 eetlepel olijfolie
1 groentebouillonblokje
zout en peper
bereiding
Maak de wortelen schoon en snijd ze in stukjes. Snijd het teentje knoflook heel klein.
Verwarm de olie in een pan en fruit de knoflook een minuut of 5 op laag vuur. Roer vaak door.
Voeg de wortelen en het komijnpoeder toe en bak 5 minuten mee. Schenk er zoveel water bij tot de groenten onder water staan. En voeg het bouillonblokje toe. Breng het water aan de kook en draai het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
Pers ondertussen de sinaasappelen uit en vang het sap op.
Pureer de wortelen met het sinaasappelsap en een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper. En serveer.
Tip voor de familie
Deze soep kun je zowel lauw als koud eten.